top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJJ

Jaar 2021 - Week 6

Bijgewerkt op: 25 feb. 2021Nu ben ik geabonneerd op Videoland en ben ik begonnen met "Moordvrouw" te kijken. Deze series lijkt op Flikken Maastricht maar het speelt zich af in het noorden van Nederland terwijl Flikken Maastricht zich afspeelt in het zuiden.


Laat me even over politiek praten. Ik las in de krant dat er een petitie tegen het beledigen van een religieus figuur in Nederland gaande is. Ik denk dat er geen reden is om een religieus figuur te beledigen. Maar als het een maatregel wordt dat je een religieus figuur mag niet beledigen gemakt dan moet je een maatregel tegen het beledigen van iedere religieus figuur maken. Elke regel zou gebaseerd op principe moeten zijn en zou universeel moeten zijn.


Het gevolg daarvan zou zijn dat te ingewikkeld worden. De vraag hoe een bepaald persoon als een beschermd religieus figuur kan worden geïdentificeerd, hebben levende religieuze leiders dezelfde bescherming als niet-levende? Wordt er ergens een lijst gepubliceerd, zodat iedereen weet wie hij wel en wie hij niet mag beledigen? Wat wordt als een belediging beschouwd en wie beslist daarover? Welk bewijs van de belediging is nodig om tot vervolging over te kunnen gaan? Is de strafmaat anders voor beledigingen in het openbaar voor een publiek dan voor beledigingen in de privésfeer? Als een groep eufemismen verzint om religieuze leiders voor te stellen, zou die maatregel dan ook gelden voor beledigingen tegen het eufemisme?


Maatregelen tegen beledigen werkt niet, dit probleem wordt het beste behandelt door communicatie. Het is niet de baan van de regering om je emoties te beschermen.


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page