top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJJ

Jaar 2021 - Week 18

Bijgewerkt op: 18 jun. 2021

Bevrijdingsdag - De Koninkrijk der Nederlanden

 

5 mei in Nederland wordt er bevrijdingsdag gevierd in Nederland. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt Nederland door Duitsland bezet. 5 mei is de dag dat het Canadese leger naar Nederland kwam nadat het Duitse leger was gecapituleerd.


Op 5 Mei hebben Nederlanders een vrijheidsmaaltijd dat begint met een vrijheidstoost. De vrijheidstoost is een gesprek over wat de betekenis van vrijheid voor jou betekend. In Nederland is er een vrijheidsvuur dat stookt voor de vrijheid tijdens de herdenkingsviering. (link)


Wat kunnen we nu van de Tweede Wereldoorlog leren? Het is bijna 80 jaar geleden en Duitsland en Japan zijn nu medelevende landen. De angst en woede die aan het begin van de Tweede Wereldoorlog werden gerapporteerd heeft opnieuw de kop opgestoken wereldwijd.


Wat is de reden daartoe? Als de mens geen persoonlijke verantwoordelijkheid heeft dan treedt de regering op als scheidsrechter van goed en kwaad. De regering heeft een agenda die met de bevolking niet altijd uitlijnt. Op een bepaald punt besluit de regering wat wel of niet goed is en dan besluiten ze ook wat je wel of niet mag doen. Is dat wel vrijheid?

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page